De leukste badkamer trends!

Een ruimte in huis waar je ongetwijfeld vaak vertoeft, is de badkamer. Meestal start je er je dag door te douchen, je tanden te poetsen en je haar te verzorgen. Je wilt dat het een aangename en mooi ingerichte plek is, aangezien je er heel wat tijd in zal doorbrengen. Er bestaan allerlei populaire badkamertrends, zoals het plaatsen van planten in je badkamer en het installeren van een badkamerspiegel met verwarming, zodat je het nooit koud krijgt. Wil
je weten welke badkamertrends op dit moment het meest in trek zijn? Lees dan snel verder!

Natuurlijke materialen

Een van de populairste trends van dit moment is het gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer. Denk hierbij aan hout, marmer, graniet en keramiek. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling in de badkamer en brengen de natuur naar binnen. Daarnaast passen natuurlijke kleuren in elke soort badkamer en zijn daarom nooit een foute keus.

Het plaatsen van planten

Planten in de badkamer zijn niet alleen decoratief, maar hebben ook een gunstige invloed op de luchtkwaliteit. Planten hebben namelijk het vermogen om lucht te zuiveren en te bevochtigen. Bij het kiezen van planten voor je badkamer is het aan te raden om te kiezen voor soorten die gedijen in een vochtige omgeving, zoals varens en orchideeën. Door deze planten te plaatsen in je badkamer, kun je een sfeer creëren die doet denken aan een tropisch regenwoud, wat kan zorgen voor extra ontspanning tijdens het douchen.

Kleurrijke accenten

Een andere populaire trend in de badkamer is het gebruik van kleurrijke accenten. Denk aan een opvallende douchewand, een gekleurde wastafel of een felgekleurde spiegel. Op deze manier kan je jouw badkamer omtoveren tot een vrolijke en levendige ruimte. Een badkamer kan namelijk snel saai ogen door de overvloed aan witte kleuren. Het toevoegen van kleur kan dus zorgen voor meer dynamiek en sfeer in de ruimte.

Grote tegels en geometrische vormen

Het gebruik van grote tegels in de badkamer heeft niet alleen een esthetische waarde, maar kan ook optisch een grotere ruimte creëren. Het is daarbij aan te raden om te kiezen voor tegels in een neutrale kleur en deze te plaatsen in een visgraatpatroon voor een moderne uitstraling. Om deze moderne sfeer extra te benadrukken, kan je geometrische vormen toevoegen aan jouw badkamer. Hierbij kan je denken aan hexagonale tegels, ronde spiegels en vierkante wastafels. Het gebruik van geometrische vormen zorgt voor een speels en eigentijds effect. Welke badkamertrends volg jij?

Andere berichten uit deze categorie

Vier ideeën voor een originele deur

Lees dit artikel

Tips om meer sfeer aan te brengen in je tuinkamer of serre

Lees dit artikel

De Toekomst van Platte Daken: Alles Wat Je Moet Weten

Lees dit artikel