Schimmels in huis? Laat de schimmels zo snel mogelijk verwijderen!

Oorzaken en gevolgen van schimmel

Vooral in vochtige woningen met een aangename temperatuur ontstaat er gemakkelijk schimmel. Wanneer je binnenmuur van je woning vochtig wordt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Het zijn de vochtige plekken waarop de schimmel zal ontstaan. Voordat je de schimmel moet aanpakken, moet je eerst de oorzaak achterhalen waarom je binnenmuur vochtig wordt en die oplossen. Heb je een oudere woning, dan zal de regen door kunnen slaan waardoor de binnenmuur vochtig wordt.

Ook een lekkende dakgoot kan voor problemen zorgen. Door een lekkende dakgoot kan via de buitenmuur ook de binnenmuur nat worden. Wanneer je de vochtige plekken op de binnenmuur ziet en het gaat muf ruiken in je woning, dan kun je ervan uitgaan dat er schimmels zijn. Dan moet je, als je de oorzaak van het vocht hebt opgelost, de schimmel aanpakken.

Schimmels zijn giftig en moeten daarom snel worden verwijderd. Personen die longklachten hebben, kunnen er ziek van worden. Er zijn verschillende soorten schimmels, die over het algemeen allemaal slecht zijn voor de gezondheid.

De schimmel in huis verwijderen

Je moet goed opletten in de ruimten die vochtig zijn. Daarbij kun je denken aan de keuken, badkamer, bijkeuken en garage. Wanneer je in die ruimtes schimmel ziet ontstaan of op de binnenmuur van je woning, dan kun je proberen om de schimmel zelf te verwijderen. Je kunt daarvoor producten in de winkel kopen, maar ook soda en azijn zijn daar geschikte middelen voor. In veel gevallen kun je schimmel herkennen aan de zwarte puntjes. Wanneer je de schimmel hebt verwijderd, dan is het verstandig om de ruimtes regelmatig te luchten. Dat wil niet zeggen dat je de constant een raam open moet laten staan. Het verwarmen van je woning kost tegenwoordig zeer veel geld. Ventileer een half uur per dag.

De schimmels laten verwijderen

Wanneer het je niet lukt om de schimmel zelf te verwijderen, moet je de schimmel laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Schimmels laten verwijderen moet je zeker laten doen, ondanks dat het geld kost. Gezondheid gaat boven alles. Vooral als je last hebt van zwarte schimmel moet je daar een extern bedrijf voor laten komen. De zwarte schimmel plant zicht voort door de sporen die het heeft. Zwarte schimmel verspreidt mycotoxinen. Als dat op je lichaam komt, kan dat erge jeuk veroorzaken, maar ook allergische reacties, huiduitslag, reuma en een toenemende ontsteking van de longen. Er zijn meerdere bedrijven die schimmels verwijderen. Lavos Reiniging BV is gespecialiseerd in het verwijderen van schimmels. Je kunt voor het verwijderen van de schimmel Lavos Reiniging BV benaderen. Een vertegenwoordiger van Lavos Reiniging BV zal snel langskomen om te kijken wat er gedaan moet worden om de schimmel definitief te verwijderen. Wanneer Lavos Reiniging BV klaar is, dan weet je zeker dat de verwijderde schimmel niet zal terugkomen.

Andere berichten uit deze categorie

Het ultieme comfort: een diepe duik in de wereld van tweepersoonsbedden 180×200

Lees dit artikel

De magie van kunst aan je muur: meer dan enkel decoratie

Lees dit artikel

Vier ideeën voor een originele deur

Lees dit artikel