Thuis een cocktailworkshop organiseren

Een mocktail workshop is een geweldige manier om een avond met vrienden of familie door te brengen. Niet alleen kun je genieten van heerlijke drankjes, maar je leert ook hoe je ze zelf kunt maken! Hier is alles wat je moet weten om te beginnen.

Ingrediënten

De eerste stap is het verzamelen van alle ingrediënten die je nodig hebt. Voor een basis mocktail heb je vruchtensap, sodawater en vers fruit of kruiden voor de garnering nodig. Als je wat creatiever wilt zijn, kun je ook dingen als siropen, likeuren en bitters toevoegen. Zorg ervoor dat er verschillende opties zijn, zodat iedereen iets van zijn gading kan vinden.

Uitrusting

Je hebt ook een basisuitrusting voor de bar nodig. Hieronder vallen zaken als een snijplank, mes, beker, zeef en glazen. Als je dit niet allemaal bij de hand hebt, maak je geen zorgen – elk schoon glas is voldoende.

Instructies

Als je alles verzameld hebt, is het tijd om te gaan mixen! Begin met het fijnhakken van vers fruit of kruiden voor de garnering. Meet vervolgens de sappen en siropen af met de jigger. Doe deze samen met wat ijsblokjes in de shaker en schud alles goed door elkaar. Zeef het mengsel ten slotte in glazen en vul aan met sodawater en een garnering naar keuze. Geniet!

Conclusie

Het organiseren van een mocktail workshop is een geweldige manier om een avond met vrienden of familie door te brengen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je heerlijke drankjes maken waarvan iedereen zal genieten. Dus waar wacht je nog op? Ga mixen!

Andere berichten uit deze categorie

Eenvoudige en effectieve tips voor een gezond voedingspatroon

Lees dit artikel

Een essentiële sector voor voedselproductie en biodiversiteit: Zaadhandel

Lees dit artikel

5 vegetarische gerechten die zelfs vleesliefhebbers zullen waarderen

Lees dit artikel